KäyläGo – Käylän kylän kehittämishanke

Käylän kylässä on startannut koko kylän kehittämishanke, jota hallinnoi Käylän seudun maamiesseura. Rahoitusta haettiin Koillismaan Leader ry:ltä ja tukea saatiin 90% tukitasolla. Hankkeen kustannusarvio on 27 072,50euroa. Hanke toimii ajalla 1.2.2018 – 31.12.2018.

Kehittämishankkeen sisältö on koottu kylän kehittämistarpeiden mukaan, johon sisältyy Käylän vetovoimaisuuden lisääminen, digiosaamisen vahvistaminen sekä kartoittaminen kylätalon potentiaalista monipalvelukeskuksena. Kylän kehittämistarpeita kartoitettiin Maaseudun arjen palveluverkoston hyvinvointikyselyllä vuonna 2017.

Kevätaika vietetään digiteeman parissa: digikummitoimintaa, digipalveluiden kokeilupäiviä sekä infopäiviä sähköisistä palveluista. Yhteistyötä tehdään Koillismaan Omaishoitajien OmaisOiva-kahvilan, Käylän Osuuspankin, seurankunnan, Koillismaan Mikrotukipalvelun, Käylän Kirin sekä muiden kylän toimijoiden kanssa. Kesällä osallistetaan kyläläisiä ja päivitetään kyläsuunnitelma sekä tehdään kylän yhtenäinen markkinointisuunnitelma, myös Käylän nettisivut uudistuvat. Syksyllä selvitetään kylätalon potentiaali monipalvelukeskuksena; mitä toimintoja kylätalolle tarvitaan ja mitkä olisi mahdollista vakinaistaa: testipäiviä eri teemoista, esimerkiksi jalkahoitajan tai hierojan palvelut ja terveyspalvelut.

Hankkeen tuloksena on entistä vetovoimaisempi Käylän kylä, jossa järjestetään toimintaa ja palveluita kaikenikäisille. Käylä nähdään paikkana, johon myös lapsiperheet haluavat muuttaa. Hankkeen avulla digimahdollisuudet ovat otettu käyttöön ja hyviä käytänteitä jaetaan myös muille kiinnostuneille kylille. Tuloksena on päivitetty kyläsuunnitelma sekä kylällä on yhtenäinen brändi, -Kuusamossa käyvät matkailijat haluavat tutustua pohjoiseen Käylän kylään. Käylän verkostot ovat laajat ja sitä kautta Käylä kulkee aina ajan hermolla!

Lisätietoja hankkeesta voit kysyä Tytiltä, joka toimii hankkeen vetäjänä:

Tytti Taivalkoski / tytti.taivalkoski@outlook.com / 045-3129558

FB: Käylän kylä & Korpihovi         #KäyläGo

 

This entry was posted in Yleistä. Bookmark the permalink.